Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kartoflanka na szybko.

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 3 szt
woda 1 litr
mąka 2 łyżki
kwaśne mleko 3/4 szkl
koper świeży lub mrożony
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Kartoflanka na szybko.

Kroki postępowania

1
Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w kostkę.
Krok 1 - Kartoflanka na szybko. foto
2
Wodę posolić, zagotować i wrzucić do niej ziemniaki.
Gotować do momentu aż będą miękkie.
Krok 2 - Kartoflanka na szybko. foto
3
Gdy ziemniaki będą już miękkie sporządzić zawiesinę z kwaśnego mleka i mąki.
Wlać do wywaru ciągle mieszając.
Zagotować.
Krok 3 - Kartoflanka na szybko. foto
4
Gdy zupa już się zagotuje dosypać kopru i dokładnie wymieszać.
Krok 4 - Kartoflanka na szybko. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

patryska76 11.08.2013 20:17
Tutaj akurat są ugotowane, ponieważ chciałam wykorzystać "resztki" z obiadu. Ale generalnie lepiej jest używać surowych, ponieważ smak zupy jest wtedy wyraźniejszy.
pycia9 11.08.2013 19:32
szybko i zdrowo
SmacznaPyza 11.08.2013 19:27
na pierwszym zdjęciu ziemniaki są już ugotowane czyli gotujemy je ponownie ?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak