Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kartoflak zapiekany w papierze ryżowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniak 1 kg.
jaja 2 szt.
kiełbasa wiejska 25 dag
majeranek 1 łyżka
sól do smaku
pieprz
cebula 1 szt.
papier ryżowy 1 płatkowy

Przepis i sposób przygotowania na: Kartoflak zapiekany w papierze ryżowy

Kroki postępowania

1
Ziemniaki obrać ,zetrzeć na tarce wraz z cebulą i wymieszać z resztą składników.
Krok 1 - Kartoflak zapiekany w papierze ryżowy foto
2
Wędlinę drobno pokroić. Papier ryżowy moczyć kolejno w letniej wodzie i układać w formie do muf finek posmarowanej wcześnie olejem , napełnić farszem ziemniaczanym muf finki do połowy, następnie ułożyć pokrojoną kiełbasę i przykryć ponownie farszem .
Krok 2 - Kartoflak zapiekany w papierze ryżowy foto
3
Wierch posmarować olejem i posypać majerankiem piec w temperaturze 180 stopni około 1 godziny podawać z kwaśną śmietaną.
Krok 3 - Kartoflak zapiekany w papierze ryżowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna54 06.02.2013 09:39
ciekawe
Katarzyna54 06.02.2013 09:39
ciekawe
Zdzisław 05.02.2013 22:03
ciekawe danie
Aannkaa82 05.02.2013 20:55
interesujące.. nawet bardzo..
zielonamorelka 05.02.2013 17:35
nigdy nie mialam do czynienia z papierem ryzowym ale czuje ze bedzie dobre-wiec jak tylko gdzies go znajde to wyprubuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak