Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kartofelki po szwajcarsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 10 szt
masło 2 łyżki
czosnek ząbki 5 szt
sól 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: kartofelki po szwajcarsku

Ziemniaki obrać,pokrajać w łódeczki i ułożyć na suchej blasze.Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec do zrumienienia,przewracając na drugą stronę.W misce utrzeć miękkie masło z solą i zmiażdżonym czosnkiem.Gorące ziemniaki wrzucić do dużej miski,wyłożyć na nie masło z przyprawami,poczekać,aż się rozpuści.Podawać do zsiadłego mleka albo kefiru.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak