kartofelki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier puder

    1 kg
  • kakao ciemne

    3 łyzki
  • aromat migdałowy

    1 sztuka
  • woda

    0,5 szklanki
  • mąka przenna

    10 dag
  • masło

    0,5 kostka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

wodę zagotować z tłuszczem dodać mąkę gotować 2 min masę ostudzić dodać aromat migdałowy i cukier puder rozwałkować masę następnie zagnieść pokroić na 4 części formować na wałeczki pokroić obtoczyć w kakao i formować kulki

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Grażyna13 31.10.2011 17:59
Smakowite te kartofelki !
christopher1 27.08.2010 22:34
Bajka normalnie polecam skosztować

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat