Przepis i sposób przygotowania na: Kartacze z mięsem, cebulą i skwarkami
1. Na patelni na oleju smażymy cebulę, czosnek i dodajemy do mięsa.
2. Mięso wyrabiamy na jednolitą masę dodając pokrojoną natkę pietruszki i doprawiając do smaku Przyprawą do potraw Kucharek.
3. Na patelni ponownie smażymy cebulę ze skwarkami pod koniec dodając natkę pietruszki.
4. Starte ziemniaki wkładamy do gazy, odciskamy z nadmiaru soku z którego odlewamy wodę, a na dnie pozostaje naturalna skrobia.
5. Następnie masę ziemniaczaną wkładamy do miski, dodajemy mąkę pszenną, ziemniaczaną, jajka, doprawiamy do smaku przyprawą do dań, wlewamy skrobię z ziemniaków i wyrabiamy na jednolitą masę.
6. Z masy przygotowujemy wałek, dzielimy na kulki, nadziewamy farszem, formujemy kartacze i gotujemy w osolonej wodzie około 45 minut.
7. Przekładamy na półmisek i polewamy skwarkami z natką pietruszki.