Składniki
kostka
kg
g
gramów
dużej łyż.
gniazda
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
ziemniaki gotowane
0,5 kg -
ziemniaki surowe
0,5 kg -
sól
do smaku -
mięso mielone wołowe
0,5 kg -
cebula
2 szt -
pieczarki
0,2 dag -
śmietana
200 ml
Przepis i sposób przygotowania kartacze
Ziemniaki gotowane ubić, a surowe utrzeć. Połączyc i doprawić solą
Farsz:
Jedną cebulę podsmażyć i wymieszać z mięsem mielonym.
Sos:
Jedną cebulę podsmażyć z pieczarkami, dodać przyprawy i śmietanę.
Ciasto lepić, do środka nałożyć farsz i zlepić. Gotować jak kluski.
Komentarze (10)