kartacze

kartacze

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

gniazda

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki gotowane

    0,5 kg
  • ziemniaki surowe

    0,5 kg
  • sól

    do smaku
  • mięso mielone wołowe

    0,5 kg
  • cebula

    2 szt
  • pieczarki

    0,2 dag
  • śmietana

    200 ml
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania kartacze

Ciasto:
Ziemniaki gotowane ubić, a surowe utrzeć. Połączyc i doprawić solą

Farsz:
Jedną cebulę podsmażyć i wymieszać z mięsem mielonym.

Sos:
Jedną cebulę podsmażyć z pieczarkami, dodać przyprawy i śmietanę.

Ciasto lepić, do środka nałożyć farsz i zlepić. Gotować jak kluski.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Ewa104 04.06.2013 09:36
Ile czasu gotuje się kartacze?
smakowita 01.07.2012 21:23
bardzo lubię
PaniMISIOWA 19.07.2011 10:55
kartaczy oczywiście :-)
PaniMISIOWA 19.07.2011 10:54
jeszcze kataczy nie jadłam
rakow2
rakow2 06.07.2011 17:12
super nazwa
kriso 13.06.2011 06:57
smaczne
Dorota61 14.05.2011 17:53
do ulubionych dodaję
Smakosz6 16.11.2010 12:14
mniam
Zofia12 09.06.2010 13:01
krtacze najpyszniejsze danie świata!!!
Zofia12 08.06.2010 12:05
Głosuję dla zasady, kartacze to moje ulubione danie!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat