Karpik

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karp

    1 sztuka
  • cytryna

    1 sztuka
  • czosnek

    4 ząbki
  • cebula

    2 sztuki
  • koper

    1 pęczek
  • natka pietruszki

    1 peczek
  • przyprawa do ryb

    3 łyzeczki
  • sól

    do smak
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Karpia oczyszczamy, nacieramy czosnkiem, pokrojoną natką pietruszki. Cebulę obieramy, kroimy w plastry obkładamy nią rybę wewnątrz i na zewnątrz. . Odstawiamy na noc do lodówki. NAstępnego dnia wyjmujemy natkę i cebulę, Wykładamy posiekany koper, posypujemy pryzprawamy w srodku i na zewnątrz. WYkładamy 3 łyżki masła do środka ryby. Skrapiamy cytryną. Wykłądamy do worka pieczeniowego. Wkładamy do naczynia żaroodpornego. Pieczemy w temp 180 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Róża1 11.01.2014 22:45
karp to moja najlepsza ryba:-)
artur7 01.01.2014 16:48
alez smakowitosc
artur7 26.10.2013 17:26
alez apetycznie
Aannkaa82 28.07.2013 20:31
O na takiego karpika to ja bym się chetie skusiła.
mic 14.07.2013 20:50
musi byc dobra
Botwinka 08.07.2013 14:55
Świetna rybka.
fotoviderek 08.07.2013 09:17
Karp to moja ulubiona rybka :)
Katarzyna/kate1980 07.07.2013 22:30
wspaniała rybka
jasiek 07.07.2013 16:30
dobra rybka
halina17 07.07.2013 15:45
Ja tydzień temu grillowałam karpia.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat