Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karpatka na krakersach

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

krakersy 2 paczki
krem do karpatki 1 opakowanie
mleko 1/2 litra
margaryna 20 dag
czekoladowa posypka 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Karpatka na krakersach

Zawartość opakowania z kremem wymieszać ze szklanką mleka. Resztę mleka zagotować , wlać rozrobiony proszek. Mieszając , gotować , aż krem zgęstnieje. Ostudzić. Margarynę zmiksować , dodawać stopniowo budyń. Na dnie blaszki ułożyć 1/2 krakersów , wyłożyć 1/2 kremu , przykryć resztą ciastek. Pozostały krem włożyć do szprycy , wycisnąć na wierzch ciasta, udekorować posypką .
SMACZNEGO :))))

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka91 17.09.2012 14:32
fajny szybki przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak