Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karpatka Babci Stefki

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1/2 kostki
woda 1 szklanka
mąka 1 szklanka
mleko 500 ml
masło 200 gram
jajko 5 szt
krem do karpatki 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Karpatka Babci Stefki

Zagotować wodę z margaryną, wsypać mąkę i dobrze rozmieszać. Potrzymać chwilę na wolnym ogniu, cały czas mieszając. Gdy masa wystygnie, wbić do niej jajka, zmiksować. Rozdzielić ciasto na dwie blachy wyłożone papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopniu i piec 30 minut.
Zrobić krem według przepisu na opakowaniu. Przełożyć nim karpatkę.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malgorzata549 04.12.2013 13:51
bardzo lubie ten typ ciasta
kate.500 04.12.2013 07:37
pyszne ciacho
gusia1000 16.07.2013 00:50
Zawsze dobra słodkość.
misia53 02.04.2013 01:43
za karpatkę oddam wszystko...hihi...
Dorota59 31.03.2013 20:27
oj narobiłaś mi ochoty na karpatkę
msmors 31.03.2013 20:15
dawno nie robiłam karpatki
Konczi 31.03.2013 18:56
lubię karpatki, moja siostra robi najlepsza ale i Twoja wygląda rewelacyjnie
Marta1986 31.03.2013 17:49
lubie karpatke

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak