Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
1 szklanka wody
-
1/2 kostki margaryny
-
budyń śmietankowy
-
1 1/2 kostki masła lub margaryny
-
1 szklanka cukru pudru
-
żółtko jajek
2 szt. -
jajko
4 szt.
Sposób przygotowania
Zdjąć z ognia i ostudzić. Do ostudzonego ciasta dodać jajka (wbijać po jednym) i ucierać. Podzielić na 2 części i rozsmarować cieniutko na mocno wysmarowanych tłuszczem blachach o wymiarach 25 na 36 cm. Włożyć do piekarnika i piec ok. 25 minut w temperaturze 160-170 st. C.
Ugotować budyń wg. przepisu na opakowaniu. Masło lub margarynę ucierać. Dodać żółtka i cukier puder. Nadal ucierając dodawać ostudzony budyń. Dwa placki ciasta przełożyć kremem. Gotowe ciasto posypać cukrem pudrem.
Komentarze (6)
Nie masz konta? Zarejestruj się