Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karpatka

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 1 szkl.
margaryna 1/2kostki
mąka tortowa 1 szkl.
jajko 5 szt.
mleko 1/2 L
budyń śmietankowy 2 szt.
masło 1 kostka
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Karpatka

Kroki postępowania

1
Zagotować wodę z margaryną. Mieszamy
Dodajemy mąkę i szybko rozcieramy aby nie powstały grudki.
Krok 1 - Karpatka foto
2
Po wystudzeniu kolejno wbijamy jajka i miksujemy.
Krok 2 - Karpatka foto
3
Powstałą masę na ciasto karpatkowe dzielimy na dwie części i równomiernie rozprowadzamy na blaszce .
Ciasta pieczemy po 35 min w temp. 180 stopni.
Krok 3 - Karpatka foto
4
Gotujemy budyń.
Studzimy. Margarynę rozcieramy z cukrem pudrem a następnie dodajemy wystudzony budyń. Ma powstać gładka masa.
Krok 4 - Karpatka foto
5
Gdy placki wystygną na jeden placek nakładamy masę i przykrywamy drugim plackiem.
Posypujemy cukrem pudrem.
Krok 5 - Karpatka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia123410 02.12.2015 12:47
Mój szybki ulubiony placek
irenka 20.11.2015 17:12
moje ulubione ciacho
Ola1984 20.11.2015 08:46
Uwielbiam karpatkę :)
Krzysztof15 20.11.2015 06:23
bardzo lubię
Iwusia 19.11.2015 23:45
smakowita
jagoda5913 19.11.2015 22:23
pycha ciastko
Babeczka35 19.11.2015 22:01
Super ciasto.
Mama niejadka 19.11.2015 20:56
Pyszne ciasto
Aleksandra/Olcia 19.11.2015 19:41
najprostsze i najsmaczniejsze ciasto .... nie znam osoby która nie lubi karpatki
agnieszka214 19.11.2015 19:38
Smaczny kawałek
halina17 19.11.2015 18:18
Dobre ciasto.
misia123410 19.11.2015 16:30
Mój ulubiony placek na szybko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak