Karpatka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • margaryna

    1/2 kos
  • woda

    1 szkl
  • mąka

    1 szkl
  • jajko

    4 szt
  • proszek do pieczenia

    1 op
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Margarynę zagotować ze szklanką wody, dodać do tego mąkę, wsypywać powoli, dobrze mieszać, odstawić do ostygnięcia, . Następnie ucierając dodać jajka i proszek do pieczenia, ciasto rozdzielić na 2 części i piec na złoty kolor.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Łukasz15 02.05.2013 00:24
Palce lizać
Seba 05.11.2012 19:29
Bardzo dobra
mela25 07.08.2012 08:34
moje ulubione ciasto
mela25 07.08.2012 08:34
moje ulubione ciasto
Motorek 03.08.2012 07:31
moja ulubiona
Rafał10 01.07.2012 11:02
mniam uwielbiam karpatkę !!
Wafelek2601 16.06.2012 09:13
pyszna do kawy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat