Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

karp zapiekany z serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser żółty 5 dkg
mleko 3 łyżki
masło 1 łyżka
sól do smaku
pieprz
karpia dzwonka 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: karp zapiekany z serem

mieszam starty ser żółty z jajkiem i mlekiem, dodaję do smaku soli i pieprzu. W brytfance wysmarowanej masłem układam dzwonka karpia , które polewam sosem. Piekę tylko 10 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

andżelika1 07.08.2012 16:41
lubię karpia i wcale mi nie przeszkadza ,że ma dużo ości
sznycel 06.08.2012 20:02
karpia wcale nie trzeba jeść raz w roku, bo można go codziennie kupić w sklepie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak