Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp z piekarnika.

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karp 1
cebula 1 duża
majeranek
sól
pieprz
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Karp z piekarnika.

Kroki postępowania

1
Rybę wypatroszyć, pokroić na kawałki i umyć. Następnie przyprawić solą, pieprzem i majerankiem oraz obłożyć cebulą. Odstawić do lodówki na ok 2 godziny.
Krok 1 - Karp z piekarnika. foto
2
Folię aluminiową wysmarować olejem i ułożyć na niej karpia, a na nim plastry cebuli. Włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na ok 30 minut.
Krok 2 - Karp z piekarnika. foto
3
Smacznego.
Krok 3 - Karp z piekarnika. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 10.01.2013 08:33
a ja go od wigilii polubiłam
ben-ka 09.01.2013 10:37
lubię karpia.
parysek10 26.12.2012 14:13
wygląda fenomenalnie
fotoviderek 26.12.2012 13:34
Najprostsze potrawy bywają najlepsze. W przyszłym roku na święta będzie taki karp.
Poison1988 26.12.2012 13:26
z piekarnika jeszcze nie testowałam :)
Sylwia56
Sylwia56 26.12.2012 10:52
super
Sylwia26 26.12.2012 10:22
ale pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak