Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp z pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karp 80 dkg
pieczarki 25 dkg
śmietana 15 dkg
cebula 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Karp z pieczarkami

Pokrojoną w dzwonka rybę przyprawiamy, obtaczamy w mące i smażymy na oleju. Usmażoną rybę przekładamy do naczynia żaroodpornego. Smażymy posiekane pieczarki i cebulę i dodajemy do ryby. Zalewamy śmietaną i wstawiamy do piekarnika na 10 minut. Rybę należy wyjąć, kiedy śmietana całkowicie wsiąknie w karpia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mela251
mela251 16.01.2012 08:35
super
Iwona51
Iwona51 13.01.2011 00:06
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak