Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp z kapustą i migdałami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z karpia 500 gram
grzyby suszone 1 garść
cebula 1 sztuka
kapusta kiszona 500 gram
bulion warzywny 500 ml
olej
Liść laurowy suszony Prymat
Ziele angielskie całe Prymat 2-3 ziarna
masło
mąka pszenna 2-3 łyżki
płatki migdałowe 2-3 łyżki
skórka z cytryny
szczypiorek
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Karp z kapustą i migdałami

Kroki postępowania

1
Cebulkę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć.
Krok 1 - Karp z kapustą i migdałami foto
2
Dodać pokrojone w paski grzyby i smażyć około 2-3 minut. Następnie wsypać kapustę i zalać całość bulionem. Dodać liść laurowy, ziele angielskie i gotować przez 30 minut na małym ogniu aż kapusta będzie miękka. Na koniec dodać łyżkę masła, doprawić solą i pieprzem i wymieszać.
Krok 2 - Karp z kapustą i migdałami foto
3
Karpia doprawić solą i pieprzem, oprószyć mąką i wrzucić na patelnię z rozgrzanym olejem. Smażyć około 2-3 minut z każdej strony. Zdjąć z patelni na papierowy ręcznik, żeby odsączyć nadmiar tłuszczu. Na osuszoną i rozgrzaną patelnię wsypać płatki migdałów. Prażyć około minuty, potrząsając co chwilę. Dodać łyżkę masła i startą skórkę z cytryny.
Krok 3 - Karp z kapustą i migdałami foto
4
Karpia podawać na kapuście, posypanego migdałami i udekorowanego szczypiorkiem (lub czymś innym). Smacznego.
Krok 4 - Karp z kapustą i migdałami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jadwiga/Jaga85 01.01.2016 15:17
Lubię takie rybki
mirosława4 01.01.2016 15:14
smaczna ryba

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak