Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp z bakaliami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

por (biała część)
marchew
pietruszka
seler
rodzynki
suszone śliwki kalifornijskie
bulion
karpia dzwonka 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Karp z bakaliami

Pora umyć, przekoic wzdluz dwa razy, cienitko poszatkowa i spazyc, by nie byl piekacy. Marchew, pietruszke oraz selera umyc i pokroic na niewielkie czasteczki. Rodzynki wraz ze śliwkami naoczyc w wodzie. Wszystkie warzywa wrzucic do gotujacej sie wody, dodac bulion i gotowac kilka minut. Wyjac wszystkie warzywa z garnka i wlozyc do wywaru dzwonki z karpia gotowac 30 minut. Ugotowana rybe podawac z warzywami i bakaliami, smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak