Przepis i sposób przygotowania na: Karp w zalewie octowej
Co ważne, karp w zalewie octowej wymaga trochę cierpliwości i czasu. Odczekajcie 24 godziny zanim przystąpicie do jego spożycia. Dopiero wtedy będzie smakował najlepiej, ponieważ karp świetnie połączy się w tym czasie z zalewą. Tyle wystarczy, by zyskać rybę idealną, która przypadnie do gustu wszystkim gościom.
Kroki postępowania
Wodę zagotuj z octem. Dodaj obraną i pokrojoną w plasterki cebulę. Wrzuć liście laurowe, ziele angielskie i resztę przypraw. Gotuj 5 minut i zalej potrawę.
Posolić, przyprawić przyprawą do ryb i odstawić na chwilę. Następnie obtoczyć każdy kawałek w mące.
Smażymy rybę w maśle z obu stron na intensywny złoty kolor. Usmażone gorące ryby poukładać do naczyń. W trakcie pieczenia przygotować zalewę: wszystkie składniki wymieszać i zagotować. Wrzącą zalewą zalać ryby.
Usmażone gorące ryby poukładać w naczyniu i ciepłą zalewą zalać ryby. Podawać dopiero po 24 godzinach od przygotowania.