Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp w śmietanie z cebulką

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

karp 1 (około 1,5 kg)
cebula 2 szt
śmietana 18 proc 1/2 litra
sól
pieprz
masło kawałek

Przepis i sposób przygotowania na: Karp w śmietanie z cebulką

Kroki postępowania

1
Rybę dokładnie oczyszczamy, myjemy i kroimy na porcje.
Krok 1 - Karp w śmietanie z cebulką foto
2
Cebulę obieramy i kroimy na półplasterki. Na patelnię dajemy odrobinę masła oraz cebulę i śmietanę. Układamy kawałki karpia i zanurzamy je w śmietanie. Rybę dusimy na małym ogniu około 50-60 minut.
Krok 2 - Karp w śmietanie z cebulką foto
3
Obracamy od czasu do czasu. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Podajemy na ciepło.
Krok 3 - Karp w śmietanie z cebulką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 09.02.2014 09:09
pyszna rybka
alaaa 09.11.2013 19:12
coś innego, ciekawego
Adam/ZUB3R 23.09.2013 08:41
ciekawy sposób na karpia
Dorian 08.09.2013 00:44
pyszny karpik
EmciaPichci 03.08.2013 05:58
ciekawy przepis!
RenataZ-et 22.06.2013 21:11
super obiad
IKrakowianka 17.06.2013 12:23
bardzo fajny pomysł na rybę
PIOTR11 02.03.2013 09:04
ciekawa propozycja na podanie karpia,jeszcze w takiej wersji nie smakowałem tej rybki
caralajna 15.02.2013 08:05
też w śmietanie nie jadłam :)
olkaaa 28.12.2012 09:00
chętnie spróbuję
kate.500 27.12.2012 21:39
fajny pomysl
Habibi 27.12.2012 12:34
karpia w śmietanie jeszcze nie jadłam - czas wypróbować :)
krystyna330 27.12.2012 10:48
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak