Karp w panierce

Karp w panierce

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karp

    2 kg
  • jajka

    3
  • mąka

    7łyżek
  • bułka tarta

  • cytryna

    1
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Po oczyszczeniu ryby, należy podzielić ją na dzwonka grubości ok. 1,5 cm. Oprószamy solą, pieprzem i skrapiamy sokiem z cytryny i na 30 min. odstawiamy do lodówki. Następnie kawałki ryby należy obtoczyć w rozmąconych jajkach i mące, a następnie bułce tartej. Na rozgrzanym maśle smażymy rybę, aż do zarumienienia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

iga2

07.12.2010 10:53
smaczne

magical66

07.12.2010 10:25
zrobie na swieta

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat