Karp w panierce

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karp

    1 sztuka
  • sok z cytryny

  • sól

    do smaku
  • Pieprz cytrynowy mielony Prymat

    do smaku
  • mąka

    5 łyżek
  • jajo

    1 sztuka
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Oczyszczonego karpia pokroić na kawałki lub w dzwonka, po czym dokładnie umyć. Natrzeć solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny. Odstawić w chłodne miejsce. Kawałki ryby obtoczyć w mące, rozkłóconym jajku oraz bułce tartej. Smażyć na oleju z obu stron na złoty kolor.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (24)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Rybciia 02.09.2013 10:53
mi smakuje :-)
ONY_za_kare 22.08.2013 11:09
smaczna rybka
Katarzyna59 01.06.2013 13:36
wygląda pysznie
IlonaAlbertos 23.05.2013 14:30
Uwielbiam karpia.
mirosława4 02.05.2013 19:47
smaczna rybka
Łukasz15 11.04.2013 08:39
Podoba mi się ten karpik, mniam
berys18 31.03.2013 08:28
uwielbiam karpia, a Twój jest bardzo apetyczny
wiola333 14.03.2013 11:00
bardzo pyszny karp
Dorota37 15.02.2013 10:45
super
Milena87 12.02.2013 09:36
świetny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat