Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp w panierce

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karp 1 sztuka
sok z cytryny
sól do smaku
Pieprz cytrynowy mielony Prymat do smaku
mąka 5 łyżek
jajko 1 sztuka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Karp w panierce

Oczyszczonego karpia pokroić na kawałki lub w dzwonka, po czym dokładnie umyć. Natrzeć solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny. Odstawić w chłodne miejsce. Kawałki ryby obtoczyć w mące, rozkłóconym jajku oraz bułce tartej. Smażyć na oleju z obu stron na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rybciia 02.09.2013 10:53
mi smakuje :-)
ONY_za_kare 22.08.2013 11:09
smaczna rybka
Katarzyna59 01.06.2013 13:36
wygląda pysznie
IlonaAlbertos 23.05.2013 14:30
Uwielbiam karpia.
mirosława4 02.05.2013 19:47
smaczna rybka
Łukasz15 11.04.2013 08:39
Podoba mi się ten karpik, mniam
berys18 31.03.2013 08:28
uwielbiam karpia, a Twój jest bardzo apetyczny
wiola333 14.03.2013 11:00
bardzo pyszny karp
Dorota37 15.02.2013 10:45
super
Milena87 12.02.2013 09:36
świetny
aisza1 29.01.2013 14:45
pycha
sara1 23.01.2013 10:02
pysznie wygląda ta rybka
Grazyna0211 21.01.2013 14:27
pyszna ryba
olkaaa 20.01.2013 10:27
bardzo lubię karpia
mela25 09.01.2013 09:42
pyszna rybka
Anna138 08.01.2013 22:39
Uwielbiam
Wacław 08.01.2013 10:17
pyszna ryba ,nie tylko na Wigilię
misia53 06.01.2013 13:59
nam karp najlepiej smakuje na wigilię.... przed smażeniem dobę trzymam obłozonego warzywami startymi, pycha!
Mira85 05.01.2013 10:53
też taki robie
Wafelek2601 05.01.2013 09:33
Taki chrupiący
Monika-twin 04.01.2013 21:20
smaczne
Monika-twin 04.01.2013 21:20
smaczne
Monika-twin 04.01.2013 21:20
smaczne
marcia7 04.01.2013 20:52
robię podobnego na święta

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak