Karp w panierce

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karp

    1 szt
  • Kucharek przyprawa do potraw

    do smaku
  • mąka

    3 szklanki
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    3 szklanki
  • olej do smażenia

    wg uznania
  • jajko

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Karpia , umyć , pokroić według własnego upodobania , przyprawić Kucharkiem z obu stron . Na patelnię wlać troszkę oleju . Karpia maczamy w mące , później w jajku , a na koniec w bułce tartej . Z każdym kawałkiem robimy tak samo . Karpia dajemy na rozgrzany już tłuszcz i smażymy na złotawy kolor .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Anna169Hosz 12.04.2013 09:21
Zapachniało świętami:)
AURELKA 22.03.2013 20:01
rewelacyjny karpik
sara1 06.01.2013 14:12
wyglada pysznie,najlepsza rybka
Wafelek2601 16.12.2012 08:54
Bardzo dobry
fictor123 28.11.2012 08:01
smaczna rybka
ziutula 29.10.2012 11:52
smaczny karp
KasiaK90 24.10.2012 10:42
lubię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat