Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp w panierce

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karp 1 szt
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
mąka 3 szklanki
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 szklanki
olej do smażenia wg uznania
jajko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Karp w panierce

Karpia , umyć , pokroić według własnego upodobania , przyprawić Kucharkiem z obu stron . Na patelnię wlać troszkę oleju . Karpia maczamy w mące , później w jajku , a na koniec w bułce tartej . Z każdym kawałkiem robimy tak samo . Karpia dajemy na rozgrzany już tłuszcz i smażymy na złotawy kolor .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 12.04.2013 09:21
Zapachniało świętami:)
AURELKA 22.03.2013 20:01
rewelacyjny karpik
sara1 06.01.2013 14:12
wyglada pysznie,najlepsza rybka
Wafelek2601 16.12.2012 08:54
Bardzo dobry
fictor123 28.11.2012 08:01
smaczna rybka
ziutula
ziutula 29.10.2012 11:52
smaczny karp
KasiaK90 24.10.2012 10:42
lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak