Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp w marynacie

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

karp dzwonka 1,5 kg
sól
mąka do panierki
tłuszcz do smażenia

Składniki na zalewę

woda 5 szklanek
ocet 3/4 szklanki
sól 1 łyżka
cukier 7 łyżek
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 2-3 szt
Ziele angielskie całe Prymat 5 ziarenek
cebula biała 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Karp w marynacie

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Z podanych składników zagotować zalewę (cebulę pokroić na ćwiartki i po ugotowaniu zalewy wyjąć). Dzwonka z karpia posolić i odstawić do następnego dnia.
Krok 1 - Karp w marynacie foto
2
Następnie obtoczyć w mące.
Krok 2 - Karp w marynacie foto
3
Podsmażyć z każdej strony. Po czym ułożyć w wyparzonych słoikach, zalać przygotowaną zalewą, szczelnie zamknąć i pasteryzować przez około 3-5 minut(nie dłużej). Odwrócić do góry dnem do całkowitego wystudzenia. Wstawić w chłodne miejsce, rybę najlepiej spożyć po upływie 4 tygodni.
Krok 3 - Karp w marynacie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Urszula Świeca 04.06.2017 18:52
Uwielbiam rybki.))
mirosława4 04.06.2017 12:37
smaczna ryba
olkaaa 04.06.2017 12:25
Jeszcze nie jadłam
AZgotuj 04.06.2017 11:19
moje smaki. Choc nigdy nie robiłam, to myślę, ze jest wspaniały!
Justi2401 04.06.2017 09:48
Pyszny sposób na karpia :)
pestka 04.06.2017 08:54
smaczna ryba
ilka01 03.06.2017 23:16
Dobre rybki
Konczi 03.06.2017 20:54
Lubię takie rybki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak