Karp w galarecie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karp

    1/5 kg
  • włoszczyzna

    1 pęczek
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    6 łyżeczka
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 szt.
  • ziele angielskie

    4 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Karpia sprawić,pokroić na dzwonki. Z głowy, włoszczyzny i przypraw ugotować wywar. Do ciepłego przecedzonego wywaru włożyc kawałki karpia i gotować na wolnym ogniu 20 minut.Wyjąć ją,ułożyć na półmisku,przystroić plasterkami marchewki. Żelatynę rozpuścić w ciepłym wywarze.Gdy zacznie tężeć, zalać rybę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pacpaw 06.08.2012 20:09
rzadko robię rybę w galarecie
bejciu24 09.01.2011 12:08
Na Wigilię to podstawa

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat