Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp w galarecie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karp 1 kg
włoszczyzna 200 g
Liść laurowy suszony Prymat 2
ziele angielskie
sól
ocet 10 %
białko 2
rodzynki
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Karp w galarecie

Karpia kroimy na kawałki. Odkrawamy głowę karpia i gotujemy z niej wywar z dodatkiem włoszczyzny i pozostalych przypraw, nastepnie dokladamy dzwonki z karpia i gotujemy przez pół godziny. Karpia wyjmujemy na talerz, a do wywaru dodajemy bialka, ocet, zelatynę i rodzynki. Ryby polewamy galarete i odstawiamy do zastygniecia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak