Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp w galarecie

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

karp dzwonka 2 kg
marchew 1 szt
pietruszka 1 szt
seler 1/2 szt
przyprawa uniwersalna Kucharek
Pieprz czarny mielony Prymat
sól do smaku
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyzeczki

dodatkowo

jajko ugotowane na twardo 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Karp w galarecie

Dzwonka z karpia oczyścić.. Do garnka wlać około 2 l wody, dodać warzywa, przyprawy i ugotować wywar. Następnie do wywaru wrzucać po kilka kawałków karpia( dlatego żeby lepiej było wyciągać) , gotować około 8 min. Po ugotowaniu ułożyć na półmisku . Udekorować według swojego uznania. Ja wykorzystałam warzywa z wywaru i jajko gotowane. Następnie przecedzić około 1/2 wywaru, podgrzać i rozpuścić w nim żelatynę. Rozpuszczoną żlatyną zalać karpia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sezamek 15.06.2016 17:54
Bardzo lubię :)
Urszula Świeca 14.06.2016 20:47
Dzięki za miłe komentarze.))
RenataZ-et 14.06.2016 09:47
pyszna jest taka rybka
Maridka19 14.06.2016 09:24
Zdrowo i smacznie :)
Madzai 14.06.2016 08:50
Moje smaki mniam :)
Wacław 14.06.2016 08:38
apetycznie podana ryba :-)
Iwusia 13.06.2016 23:21
wspaniała rybeczka
MAR3STA 13.06.2016 21:50
mam ochotę na taką rybkę
Motorek 13.06.2016 21:31
pyszna rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak