Karp w galarecie

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karp

    1 szt
  • cebula

    1 szt
  • marchew

    1
  • pietruszka

    1
  • sól

  • pieprz

  • ziele ang

  • Liść laurowy suszony Prymat

  • Żelatyna wieprzowa Prymat

  • masło

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marchew, pietruszkę i cebulę obieram, kroję w kawałki i dusze na maśle przez kilka minut. Warzywa przekładam do garnka. Karpia filetuję a filety odkładam na talerz na później. pozostałe z filetowania fragmenty ryby (głowa, kręgosłup) wrzucam do garnka do warzyw. Do garnka dodaję przyprawy i zalewam wodą. Gotuję rosół rybny przez 30 min i odcedzam. Filety karpia, kroje na mniejsze kawałki i delikatnie wkładam do odcedzonego wywaru. Rybę gotuje 5-7 min i równie delikatnie wyjmuje i układam na półmisku. Do wywaru dodaję żelatynę w ilości zgodnie z instrukcja na opakowaniu. Karpia na talerzu dekoruję i zalewam galaretą. Wstawiam do lodówki by wszystko stężało.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat