Karp tradycyjny na wigilię

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sól

  • mąka

    1/2 szklanki
  • sklarowane masło

  • karpia dzwonka

    1 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Dzwonka posolić, odstawić na 30 minut. Obtoczyć w mące i smażyć na niewielkim ogniu na złoto. Podsmażone kawałki wkładać do żaroodpornego naczynia wstawionego do nagrzanego do 180 stopni C. piekarnika. Trzymać w cieple do momentu podania,

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Justyna Jussstiii 12.12.2011 13:49
super
Justyna Jussstiii 12.12.2011 13:49
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat