Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp tradycyjny na wigilię

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sól
mąka 1/2 szklanki
sklarowane masło
karpia dzwonka 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Karp tradycyjny na wigilię

Dzwonka posolić, odstawić na 30 minut. Obtoczyć w mące i smażyć na niewielkim ogniu na złoto. Podsmażone kawałki wkładać do żaroodpornego naczynia wstawionego do nagrzanego do 180 stopni C. piekarnika. Trzymać w cieple do momentu podania,

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 12.12.2011 13:49
super
Justyna Jussstiii 12.12.2011 13:49
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak