Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp świąteczny

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z karpia 8 sztuk
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 szklanki
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 1 łyżeczka
jaja 4 sztuki
sól 1 do smaku
pieprz 1 do smaku
olej 1 do pieczenia

Porada

Karp smakuje dobrze zarówno na zimno i na ciepło.

Przepis i sposób przygotowania na: Karp świąteczny

Kroki postępowania

1
Karpie podzielić na filety i namoczyć. Posypać solą.
Krok 1 - Karp świąteczny foto
2
Jaja wymieszać z solą, pieprzem i przyprawą do ryb. Obtoczyć ryby.
Krok 2 - Karp świąteczny foto
3
Następnie obtoczyć w bułce tartej.
Krok 3 - Karp świąteczny foto
4
Ułożyć ryby na blaszce i piec ok. 2 godziny w piekarniku o temp. 180 stopni.
Krok 4 - Karp świąteczny foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak