Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp smazony w panierce

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cytryna 1 szt
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
mąka 4 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
olej do smażenia
karp 1 w płatach

Przepis i sposób przygotowania na: Karp smazony w panierce

filety z karpia kroimy na mniejsze porcje. Doprawiamy i skrapiamy sokiem z cytryny. Odstawiamy na 1 godzinę. Po tym czasie mieszamy mąkę z bułka tartą i obtaczamy kawałki ryby w takiej panierce. Smażymy na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wojr63 27.03.2012 15:27
świetny na wigilię
Jolanta40 26.12.2011 10:39
polecam :)
jasiek 24.12.2011 12:00
mniam na wigilie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak