Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp smażony w cieście naleśnikowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karp 1 szt
średnie cebule 2 szt
sól, pieprz
jajko 2 szt
gazowanej wody mineralnej 1 szkl
mleko 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Karp smażony w cieście naleśnikowym

Sprawionego karpia odfiletować, sprawdzić czy nie pozostały ości, pokroić na porcje. Posolić, popieprzyć. Przełożyć pokrojoną w piórka cebulą. Odstawić na ok. 3 godz. Zrobić ciasto naleśnikowe z jajek, mleka, wody gazowanej i mąki. dodać 1 łyżeczkę przyprawy do ryb, łyżeczkę vegety i paprykę, Wymieszać. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Na patelni rozgrzać sporo oleju, dodać 1 łyżkę naturalnego masła. Porcje karpia zanurzać w cieście i smażyć na rozgrzanym mocno oleju.
SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 02.07.2015 21:20
Tylko tak robić.
16.04.2013 18:51
też lubię smażonego karpia, ale to coś na tym zdjęciu trudno nazwać karpiem
evita0007 28.05.2011 12:34
I ja się dołączę bo też go uwielbiam :-)
Jolanta_P-S 27.05.2011 19:56
a ja lubie karpia pod każdą postacią
SmacznaPyza 27.05.2011 09:38
bardzo lubię smażonego karpia
szyba 27.05.2011 09:35
smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak