Karp smażony na klarowanym maśle

Czas przygotowania:
powyżej 1h

Ilość porcji:
3 - 4

Karp klasyczny zawsze się obroni. Ten jest smażony na klarowanym maśle.

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • karpia dzwonka

    1.5 kilograma
  • cebule

    4 sztuki
  • jajka

    2 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebule pokroiłem w krążki, obłożyłem nimi karpia i wstawiłem do lodówki na noc. Masło rozgrzałem na patelni, karpia oprószyłem solą i pieprzem, obtoczyłem w mące, następnie w rozbełtanym jajku i bułce tartej. Smażyłem na rumiano po kilka minut z obu stron.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bożena Matuszczyk 14.12.2018 10:18
Rybka w sam raz dla mnie ,uwielbiam karpia.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat