Karp smażony

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karp

    1 szt
  • mąka

    do panierki
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    do panierki
  • jajko

    1 szt
  • sól

    do smaku
  • olej

    do smażenia
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Karpia płuczemy i dzielimy na dzwonki. Solimy i panierujemy najpierw w mące, potem w jajku, a na końcu w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
malcik111 23.03.2012 11:21
taki Wigilijny:)
olkaaa 06.01.2012 11:37
pycha
KasiaK90 16.09.2011 10:05
lubie
ronald88 06.07.2011 14:04
super
Justyna Jussstiii 26.03.2011 19:40
superrr
iga2 21.03.2011 10:59
pyszna rybka
MAR3STA 08.02.2011 17:03
pycha!
MAR3STA 27.12.2010 18:44
karp jest przepyszny!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat