Karp smażony

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karp

  • mąka

  • jajko

    1-2 szt
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • sól

  • pieprz

  • cytryna

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Karpia wypatroszyć, odciąć głowę, odfiletować, pociąć na dzwonki, pokropić cytrynę, posolić, oprószyć pieprzem,obtoczyć w mące. Panierować w jajku i bułce. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoto, następnie ułożyć w brytfance, piec w piekarniku ok 15 minut.Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 23.09.2012 13:06
uwielbiam go:)baradzo
Margo1 23.09.2012 13:05
uwielbiam go:)
babcia 09.04.2012 11:19
uwielbiam go
cukiereczek 21.08.2011 15:44
smaczne
edyta44 16.01.2011 17:17
smaczne
ben-ka 03.01.2011 10:05
Robię podobne a jak mi zostanie to wkładam do zalewy octowej i nigdy się nie zmarnuje:)
aginaa 31.12.2010 09:24
ja robie bez bulki, ale ten twoj moze byc jeszcze lepszy:)
mehia 27.12.2010 10:31
zawsze pyszny jest :)
banditka 26.12.2010 21:34
klasyka!
Jolanta41 26.12.2010 18:35
Cytryny nie używam, ale by karp nie miał mulistego posmaku, w przeddzień Wigilii sprawiona rybę obficie solę i wkładam do lodówki. Przed wieczerzą opłukuje , znowu solę i posypuję pieprzem i panieruję.Smaże na oleju, pod koniec dodaje masło.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat