Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp smażony

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z karpia 2 kg
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
jajko 2
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Karp smażony

Kroki postępowania

1
Karpia umyć i osuszyć. Pokroić na kawałki. Obsypać przyprawami.
Krok 1 - Karp smażony foto
2
Na talerzu roztrzepać jajko z solą i pieprzem. Maczać w nim kawałki karpia
Krok 2 - Karp smażony foto
3
a następnie panierować w bułce tartej.
Krok 3 - Karp smażony foto
4
Na patelni mocno rozgrzać olej i smażyć karpia z obu stron na złoto
Krok 4 - Karp smażony foto
5
Usmażone kawałki ryby zdejmować z patelni i wkładać do garnka. Na oleju smażyć kolejna porcję.
Krok 5 - Karp smażony foto
6
Smakuje na ciepło i na zimno.
Krok 6 - Karp smażony foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jodaj 05.06.2014 08:50
bardzo lubię takiego karpia :)
drmaciej 24.04.2014 21:00
Karp w panierce - rewelacja !!!
Zdzisław 24.04.2014 19:26
smaczne danie na talerzu
Gracer 24.04.2014 18:59
oj zjadłoby się rybkę
Bernadeta1 24.04.2014 18:53
karpia nie jadłam od Wigilii i narobiłaś mi smaków, pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak