Karp smażony

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z karpia

    2 kg
  • Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • jajka

    2
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Karp smażony foto
Karpia umyć i osuszyć. Pokroić na kawałki. Obsypać przyprawami.
Krok 2 - Karp smażony foto
Na talerzu roztrzepać jajko z solą i pieprzem. Maczać w nim kawałki karpia
Krok 3 - Karp smażony foto
a następnie panierować w bułce tartej.
Krok 4 - Karp smażony foto
Na patelni mocno rozgrzać olej i smażyć karpia z obu stron na złoto
Krok 5 - Karp smażony foto
Usmażone kawałki ryby zdejmować z patelni i wkładać do garnka. Na oleju smażyć kolejna porcję.
Krok 6 - Karp smażony foto
Smakuje na ciepło i na zimno.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jodaj 05.06.2014 08:50
bardzo lubię takiego karpia :)
drmaciej 24.04.2014 21:00
Karp w panierce - rewelacja !!!
Zdzisław 24.04.2014 19:26
smaczne danie na talerzu
Gracer 24.04.2014 18:59
oj zjadłoby się rybkę
Bernadeta1 24.04.2014 18:53
karpia nie jadłam od Wigilii i narobiłaś mi smaków, pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat