Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

karp smażony

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karp 0.5 kg.
sól do smaku
pieprz do smaku
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
olej do smażenia
mąka pszenna do panierki

Przepis i sposób przygotowania na: karp smażony

Karpia wypatroszyć,oczyścić,opłukać.Pokroić w dzwonka.Postpać przyprawami.Opanierować w mące pszennej.Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 01.08.2013 09:06
Karp to królewski smak ryby :)
Adamorek 13.01.2013 08:41
świątecznie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak