Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp po bosmańsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryba 600 g
tłuszcz do smażenia
mąka 2 łyżki
wino białe wytrawne 3/4 szkl
śmietanka 2/3 szkl
chrzan tarty 40 g
sól do smaku
sok z cytryny do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku
rodzynki 20 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Karp po bosmańsku

Karpia oczyścić ,wypatroszyć,opłukać,pokroić na porcje,posypać przyprawami,oprószyć mąką,usmażyć ,zalać winem i pozostawić w lodówce na 12 godzin,śmietankę schłodzić,ubić,wymieszać z chrzanem i opłukanymi rodzynkami,doprawić do smaku,następnie rybę wyjąć z wina,ułożyć na półmisku,obłożyć śmietaną i udekorować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak