Karp po bosmańsku

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryba

    600 g
  • tłuszcz do smażenia

  • mąka

    2 łyżki
  • wino białe wytrawne

    3/4 szkl
  • śmietanka

    2/3 szkl
  • chrzan tarty

    40 g
  • sól

    do smaku
  • sok z cytryny

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • cukier

    do smaku
  • rodzynki

    20 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Karpia oczyścić ,wypatroszyć,opłukać,pokroić na porcje,posypać przyprawami,oprószyć mąką,usmażyć ,zalać winem i pozostawić w lodówce na 12 godzin,śmietankę schłodzić,ubić,wymieszać z chrzanem i opłukanymi rodzynkami,doprawić do smaku,następnie rybę wyjąć z wina,ułożyć na półmisku,obłożyć śmietaną i udekorować.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat