Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp pieczony w migdałach

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z karpia 4 szt
jajko 2 szt
mąka pszenna 2-3 łyżki
płatki migdałowe 100 g
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
olej do smażenia

Porada

Karp był obrany ze skóry;)

Przepis i sposób przygotowania na: Karp pieczony w migdałach

Kroki postępowania

1
Filety karpia posolić, popieprzyć, obtoczyć w mące, jaju i na końcu w płatkach migdałowych.
Krok 1 - Karp pieczony w migdałach foto
2
Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor, następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec w piekarniku w temp. 180 stopni przez ok. 25-30 min.
Krok 2 - Karp pieczony w migdałach foto
3
Podawać np. z sałatką jarzynową.
SMACZNEGO!
Krok 3 - Karp pieczony w migdałach foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak