Karp pieczony

Karp pieczony

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karp

    1,5 kg
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    1 łyżka
  • masło

    3 łyżki
  • sól i pieprz

  • śmietana

    200 ml
  • chrzan korzeń

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Karpia sprawić, ściąć łuskę i pokroić na dzwonka. Posolić, oprószyć pieprzem. Korzeń chrzanu wyszorować, obrać, opłukać, utrzeć i sparzyć wrzątkiem. Naczynie żaroodporne wysmarować łyżką masła, ułożyć dzwonka karpia, polać masłem, posmarować chrzanem i zalać osoloną śmietaną. Posypać tartą bułką i piec 30 minut w temperaturze 180 stop.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat