Karp pieczony

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karp

    1 kp
  • masło

    10 dag
  • sól

  • cytryna

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Oczyszczonego karpia, poprcjować, osolić. Odstawić na godzinę i osuszyć. Żaroodpornenaczynie posmarować grubo masłem, ułożyć w nim karpia, wycisnąć sok z całej cytryny, przykryć i wstawić do piekarnika na 45 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Pani Domu 03.01.2014 17:02
pyszny taki karp
kate.500 17.12.2013 20:32
pyszna rybka
Ela15 28.05.2013 07:47
rewelacyjny karpik
Ewelina38 11.01.2013 12:55
wspaniała rybka
Bernadeta1 21.10.2012 12:50
ale smakowicie wygląda
Ada-Gaba 12.03.2012 06:59
wyśmienity
Katarzyna/kate1980 24.02.2011 15:10
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat