Karp pieczony

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karp

    1,20 kg
  • masło

    4 łyżki
  • mąka

    1 łyżka
  • śmietana

    1 łyżka
  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sprawionego karpia posolić w środku i na wierzchu, odstawić na 30 minut. Ułożyć w żaroodpornym naczyniu, obłożyć połową masła piec w temp. 180 stop. Przez 15 minut. Wyjąć posmarować śmietaną, wymieszaną z mąką, polać resztą stopionego masła, piec jeszcze 10 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
SylwiaMagdaSabin 18.03.2012 18:31
ciekawe
Ewa/kalapurtka 19.12.2011 23:16
pycha
Henryka2 05.02.2011 20:21
Pyszny karpik!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat