Karp panierowany

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karp

    2 kg
  • sól

    do smaku
  • mąka pszenna

    3 dkg
  • jaja

    2 szt
  • bułka tarta

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Karpia oczyścić i wypatroszyć po czym dokładnie obmyć. Pokroić w niewielkie kawałki,posolić i opanierować. Rozgrzać smalec na patelni i smażyć, pod koniec smażenia włożyć na chwilę do rozgrzanego piekarnika.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kuchareczekjeden 07.10.2011 10:52
dla mnie w każdej postaci
Juleczka20 16.07.2011 07:01
super
Teresa19 30.04.2011 10:24
Lubię tak zrobionego karpia.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat