Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp na sposób wschodni

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karp dzwonka 1 1/2 kg
marchew 2 szt.
cebula biała 2 szt
cytryna 1 szt
rodzynki 15 dag
Goździki całe Prymat 3 szt
pierniczki mielone 10 dag
sól do smaku
cukier do smaku
Liść laurowy suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Karp na sposób wschodni

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Karpia dobrze oczyścić, opłukać, pokroić na kawałki. Litr wody zagotować z małą ilością soku z cytryny, cukrem, cebulą pokrojoną w drobną kostkę, marchewką pokrojoną w plasterki, liściem laurowym i goździkami i rodzynkami.
Krok 1 - Karp na sposób wschodni foto
2
Do tego wywaru wrzucić karpia i gotować około 20 minut.
Krok 2 - Karp na sposób wschodni foto
3
Gdy karp będzie miękki, dodać zmielone pierniki i gotować jeszcze przez 5 minut. Kawałki karpia ułożyć na półmisku, polać sosem w którym się gotował. Podawać na zimno.
Krok 3 - Karp na sposób wschodni foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 11.10.2015 20:33
wygląda pysznie
Mniam 11.10.2015 08:50
Pysznie przygotowana rybka.
w mojej kuchni 11.10.2015 08:30
lubię takie smaki..
misia53 10.10.2015 23:55
Bardzo lubię karpia na różne sposoby ale w ciągu roku raczej nie spotykam w sklepach a szkoda ,bo nie tylko w zimie smakuje
Justi2401 10.10.2015 19:08
Pysznie przygotowany :) Bardzo lubię karpia.
Justyna Jussstiii 10.10.2015 16:12
uwielbiam karpia :)
Kolorowa 10.10.2015 12:21
Dobre smaki ;)
pestka 10.10.2015 11:46
bardzo lubię karpia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak