Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

karp lekko tymiankowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karp 1,5 kg
sól
pieprz
mąka
olej do smażenia
cytryna

Przepis i sposób przygotowania na: karp lekko tymiankowy

Kroki postępowania

1
karpia oczyścić, umyć i osuszyć, natrzeć solą i pieprzem, posypać listkami tymianku i skórką startą z 1/2 cytryny-odstawić do lodówki na pół godziny
Krok 1 - karp lekko tymiankowy foto
2
rybę oprószyć mąką i smażyć na oleju na wolnym ogniu z każdej strony do miękkości
Krok 2 - karp lekko tymiankowy foto
3
podajemy z plastrami cytryny
Krok 3 - karp lekko tymiankowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 06.01.2014 21:12
Konkretne danie. Uwielbiam ryby, a karpik prezentuje się wspaniale.
owca441 02.09.2013 20:56
ślinka leci
kasienka23 08.08.2013 07:22
uwielbiam smażone rybki!
patryska76 07.08.2013 18:11
Ciekawy przepis ;)
Megg 07.08.2013 18:07
wygląda przepysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak