Karp Faszerowany Pieczarkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karp

    1 duży
  • cebula

    1 szt
  • pieczarki

    20 dkg
  • mleko

    1 szklanka
  • masło

    2 łyżki
  • sól do smaku

  • Pieprz czarny- MŁYNEK

    do smaku
  • jajko

    1 szt
  • oliwa

    do posmarowania ryby
  • białe wino

    50 ml
  • kajzerka

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Karpia sprawić i dokładnie oczyścić z łusek. Wyciąć kręgosłup nie naruszając skóry i boczne ości.Ja głowę odcięłam ,ale to nie jest konieczne.Pieczarki ,cebulę poszatkować i przesmażyć na maśle. Do przestudzonych pieczarek dodać rozkłócone jajko,namoczoną w mleku i odciśniętą bułkę .Doprawić do smaku solą ,pieprzem i wymieszać z rodzynkami .Farszem wypełnić brzuch karpia i zaszyć ,aby nadzienie nie uciekło .Rybę posmarować oliwą,polać winem i upiec w piekarniku w 180 stopniach przez ok. 50 minut. Karpia często polewać wytworzonym sosem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 29.10.2012 09:53
ciekawy przepis
plocia 07.10.2012 22:19
ciekawa jestem jak ten brzuszek wygląda :D
KOBRA 06.06.2012 10:26
fajne
Adamorek 30.05.2012 10:14
dobre
MagdaXXX 29.05.2012 07:54
przepyszne
PaniMISIOWA 23.05.2012 21:12
ale ma zaszyty brzuszek ;-)
smakowita 20.03.2012 08:51
Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat