Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp a la Pomian

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karp 1
sól
pieprz
słonina 150 g
cebula 2
pieczarki 200 g
jaja 1
tymianek 2 łyżki
mleko 3 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
masło 3 łyżki
wino czerwone 250 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Karp a la Pomian

Karpia z zewnątrz i wewnątrz oprószamy solą i pieprzem i odstawiamy na 20 minut.
Farsz: cebulę oraz słoninę kroimy w kostkę, pieczarki na kawałki. Słoninę topimy na patelni wrzucamy cebulę a gdy się zeszkli dodajemy pieczarki i podsmażamy. Bułkę tartą zalewamy mlekiem i odstawiamy na 10 minut, następnie dodajemy do pieczarek, wbijamy jajko przyprawiamy tymiankiem, solą i pieprzem i mieszamy. Rybę nadziewamy farszem i spinamy wykałaczkami. Żaroodporne naczynie smarujemy masłem wkładamy rybę. Naczynie przykrywamy i na 30 minut do piekarnika.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak