Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karotkowo-kapuściana

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/2 szt
kukurydza w puszce 1/2
marchew sałatkowa 1 op
suszone pomidory z czosnkiem
Zioła prowansalskie suszone Prymat
sól
pieprz
majonez

Przepis i sposób przygotowania na: Karotkowo-kapuściana

Kapustę pekińska szatkujemy drobno, oprószamy solą, przyprawami, ubijamy kilka minut za pomocą wałka do ciasta drewnianego by puściła sok i zmiękła. Kukurydzę odsączamy na sicie, dodajemy do sałatki. Marchewki odsączamy na sicie, dodajemy do kapusty. Do kapusty dodajemy też majonez i sos z kiszonych ogórków. Mieszamy wszystko.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak