Karnawałowe naleśniki - zielone

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    1 szt
  • mąka

    10 dag
  • woda

    0,5 szklanka
  • szpinak mrożony

    4 łyżki
  • kiełki rzodkiewki

  • oliwki czarne

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Można je podać wczesnym popołudniem ,jak i późnym wieczorem. Nie wymagają gorączkowej krzątaniny w kuchni podczas samej uroczystości.
Wykonanie:
Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju i nakładać łyżką małe porcje ciasta. Smażyć naleśniczki z obu stron ,nie przypiekając. Z podanych składników wychodzi 4-5 naleśniczków.
Odłożyć na talerz, a kiedy ostygną nakładać na środek wybrane przez nas składniki ,tworząc ciekawą kompozycję smakową i wizualną. Brzegi naleśniczków spiąć wykałaczką, przekłuwając składniki znajdujące się w środku.
Naleśnikowe przekąski możemy pojedynczo umieścić na jabłku ,cytrusach czy kostkach chleba. Można też kilka wbić w arbuza albo w małą główkę kapusty. Aby nasza konstrukcja była stabilna ścinamy spód arbuza, czy kapusty.
PS Moja propozycja niech Was zainspiruje do jeszcze ciekawszych kompozycji.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Maria 70 29.01.2014 00:37
Interesująca przekąska.
Łucja 28.01.2014 21:43
są świetne :)
kasienka23 28.01.2014 18:22
wyglądają świetnie!
artur7 28.01.2014 16:48
naprawde wspaniale
IwonaDD 28.01.2014 15:05
masz najwspanialesze pomysły na świecie!!!!!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat