Karnawałowe kwiatki

Karnawałowe kwiatki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    2 szklanki
  • żółtko jajek

    4 szt
  • śmietana

    2-3 łyzki
  • ocet

    1 łyżka
  • sól

    szczypta
  • cukier puder

    1 łyżka
  • cukier puder

    do posypania
  • dżem

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Karnawałowe kwiatki

Mąkę z cukrem przesiać na stolnicę, zrobić dziurę na środku, wbić jajka,dodać ocet i śmietanę. Zagnieść ciasto. Rozwałkować jak najbardziej cienko. Wykrawać kółka - 3 szt do jednego kwiatka. Nacinać boki każdego kółka, następnie połączyć 3 kółka razem, sczepić palcami na środku. Smażyć w głębokim tłuszczu z obu stron. Wyłożyć na talerzyk, ozdobić dżemem na środku.Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

babcia
babcia 10.06.2012 12:32
fajowe
edyta44 29.03.2012 12:15
super
Iiiiii 15.03.2012 07:42
sliczne:)
zuzanna_z 05.03.2012 12:52
super
KasiaK90 27.02.2012 12:27
świetne kwiatuszki
Jaheira11 15.09.2011 23:57
pyszności
darus 18.04.2011 14:12
piękne kwiatki
anja3107 17.04.2011 13:19
ale śliczne
edyta44 22.03.2011 18:52
pieknie wygladaja
Edyta38 23.01.2011 15:54
świetne!!!!!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat