Karnawałowe kebaby z łososia

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łosoś filet

    30 dag
  • cebula czerwona

    1 szt
  • oliwki zielone Smak

    4 szt
  • olej rzepakowy

    2 łyżeczki
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

  • Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat

  • ogórki

    2 kaszubskie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filet z łososia myjemy osuszamy i odkrawamy skórę . Dużym nożem kroimy go na paseczki następnie w kostkę i siekamy dość drobno. Ogórki kroimy bardzo drobno. Cebule czerwona obieramy z łupiny i siekamy. Oliwki odcedzamy z zalewy siekamy drobno. Warzywa łączymy z mięsem dobrze mieszamy solimy i doprawiamy pieprzem do smaku. Dodajemy dobrej jakości olej rzepakowy i jeszcze raz dobrze urabiamy . Na patyczkach formujemy małe kebaby. Smażymy je na patelni grillowej na złoty kolor.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Katarzyna/kate1980 27.01.2013 21:10
super kebaby
mufinka79 27.01.2013 17:52
smakowicie podane :) MNiam
Gracer 27.01.2013 16:08
widze że te same programy kulinarne oglądamy super podane :)
Beata61 27.01.2013 16:06
wspaniały pomysł, pyszny skład i ładne zdjęcie :)
Sisterskitchen 27.01.2013 15:49
smakowicie wyglądają
angelika14 27.01.2013 14:32
świetne , takich jeszcze nie jadłam
kupiska 27.01.2013 14:04
Smacznie wygladaja...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat